Kunst van de dubbele reiniging

De dubbele reiniging is een zuiverend, verzorgend ritueel dat de huid in haar natuurlijke staat terugbrengt. Het vormt al eeuwen een standaardonderdeel van de Japanse schoonheidsverzorging.

Deel 1

Het begint met een reiniger op oliebasis. Onze favoriet is wereldwijd favoriet: Deep Cleansing Oil. Je begint met de olie zachtjes in de huid te masseren, totdat de gladde, romige substantie je hele gezicht bedekt. Je voelt de make-up als het ware wegsmelten wanneer de reiniger deze afbreekt. Wanneer je je gezicht afspoelt, blijft er niets achter behalve een frisse, volkomen schone huid. 

Twijfel je, omdat je een vette huid hebt? Dat hoeft niet! Integendeel, reinigers op oliebasis zijn juist heel geschikt voor een vette huid, omdat ze je huid niet ontdoen van haar goede vetten.

Wanneer de huid ontdaan wordt van haar natuurlijke vetten, zorgt dat voor overcompensatie (lees: extra talgproductie) – iets wat dikwijls voorkomt bij gebruik van een agressieve reiniger, waardoor de huid strak en geïrriteerd gaat aanvoelen. De beste manier om overcompensatie te voorkomen, is om een vette huid te behandelen met een natuurlijke olie.

Deel 2

Voor de reiniging die hierop volgt, wordt een schuimende gezichtsreiniger gebruikt. Deze tweede ronde zorgt voor een ultragrondige reiniging van de huid. De truc is hier om de juiste reiniger te gebruiken, die de huid niet te stevig aanpakt.

De reiniger die wij aanbevelen is Mild Soap. De milde, hydraterende samenstelling is perfect voor het verwijderen van onzuiverheden, terwijl je huid er tegelijkertijd heerlijk zacht van gaat aanvoelen. Ideaal voor elk type huid, zelfs de gevoelige.